Fierce Fieldtrip of Finnish Fella

På väg hem från Omberg under min midsommartur plingade det till i messenger. Micke hade hört talas om en finsk kille som var på väg genom Sverige och  efterlyste en sovplats i Jönköping för att slippa campa på måndagskvällen.
Jag skulle ju vara hemma och även om jag bor litet tyckte jag det  var en kul idé så svarade att jag löser det.
Kontaktade Pessi och erbjöd honom middag, sovplats och frukost vilket han glatt accepterade.

Måndag kväll cyklar jag upp till Solbacken för att höra om några vill köra måndagsrundan ut mot Kaxholmen och möta honom men ingen sugen på en kort och långsam runda så jag sticker iväg själv.
Vid Vista Kulle träffar jag på denne 16åring som alltså tänker cykla från Nordkap till Gibraltar och vi rullar småpratandes hem till mig.
Pessi, 16år, 63kg med 38kg cykel har planerat sin resa sedan han var 14år och denna sommar cyklar han alltså 6000km genom europa, jag är grymt imponerad.

Pastamiddag med Pessi
Pastamiddag med Pessi
38Kg cykel
38Kg cykel

Ringde Jnytt och dom kom och gjorde ett litet inlägg innan Pessi cyklade vidare mot Ljungby på tisdagen https://www.jnytt.se/article/galna-aventyret-cyklar-600-mil/

Vill en följa Pessi uppdaterar han sin facebook sida Fierce Fieldtrip of Finnish Fella dagligen och han är i Paris när detta skrivs.
Han har även en Gofundme.com sida där en kan donera om en vill stödja hans resa och hjälpa till med pengar till en middag eller övernattning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *