Cykelvasan 2017

Då var min första cykelvasa avklarad och sitter i bilen hem från Lindvallen.


Inledde lördagen med sovmorgon i förhållande till övriga Sportson gänget eftersom jag och Rickard skulle starta tre timmar efter dom. Frukost och packa ombytesväskan upptäcker att framdäcket är tomt på luft efter fredagskvällens lufttrycksmätning där jag lyckades skruva ur kärnan på ventilen… Drar åt och hoppas på det bästa men tar med extra slang utifall och slipper faktiskt byta innan start.

Rullar ner till startområdet i tid för att se tävlingsklass starta och upptäcker då nästa rookie misstag, vattenflaskorna står kvar tomma uppe i lägenheten men ett mess till Rickard löser det. I princip helt onödigt, lyckades dricka en gång ur varje flaska innan de studsade ur hållarna.


In med cykeln i startfållan 1020 och hamnade bredvid en cyklist med cykel från andra änden av gruscyklingsspektrat..

Respekt att dra runt en fatbike.. Konstaterade att den var nästan exakt dubbelt så tung som min SuperX.


Starten går och tar det kontrollerat uppför de första 2,5 kilometrarna, konstaterar att det är många i startleden framför som har en tuff resa framför sig när vi redan i den backen kör om folk som startade både fem och tio minuter innan oss..

Får två killar på hjul efter backen och drar en stund innan jag viker ut och vinkar fram för draghjälp dock sjunker farten så jag går fram igen och när jag nästa gång vill ha fram någon är det bara en kvar som flämtade säger att han inte orkar dra utan ligger kvar på hjul så länge han orkar… 

Ute i skogen har happyride.se fotografer och jag fastnade på bild 😊 


Parantes, fastnade på bild på Mallorca för fyra år sedan också…


Hade hyffsat tryck på pedalerna och det var inte lika stötigt som jag befarat och crossen var en fröjd i uppförsbackar och bara gled förbi gubbarna på fullgung.

Efter 60,6km kilometer tog dock flytet slut i en snabb utförskörning och jag fick genomslagspunka både fram och bak. Insåg att sub 3:30 inte skulle gå att nå så bytte slangar i lugn och ro och stannade i nästa depå och drack och slängde de trasiga slangarna.


Körde ändå på hyffsat in mot mål efter haveriet och rullade in på 3:49:07 med en rulltid på 3:22:03 så jag är sjukt nöjd med dagen.

Mål ett var ju att komma i mål hel och mål två var att göra det på sub 4 timmar.

Kommer förhoppningsvis köra även nästa år och då slanglöst så får vi se vad gubben kan göra då.

Tack till CK Sportson Jönköping för en kul helg och bild på Ankan kommer, ligger nerpackad i skuffen just nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *