Ryhov istället för Velothon Stockholm….

Helgen blev ju inte riktigt som jag tänkte mig…

Åkte upp till Stockholm i onsdags och checkade in hos min snälla faster, pratade ikapp halvåret som gått sen vi sågs senast och monterade cykeln. Testade cykelpendling Fridhemsplan – Kista på torsdagsmorgonen och var helt klart glad att jag hade GPS hade verkligen inte kört ”rätt” annars..

Tog en macka och lite kaffe när jag kom till jobbet och givetvis precis som på Rapha 12 Hills började det ömma lite i min ”mage” en timme senare men hanterbart bara lite ömt och inte ont som jag också upplevt några gånger. Men nu satt det i och fortsatte över lunch försökte äta lite men kändes inget bra så avbröt.

Cyklade ”hem” på eftermiddagen och tänkte vila lite för det hjälper ju ”alltid” men inte… Fick istället ont så jag ville kräkas bara att ge upp och boka en taxi. Röntgenbilderna  efter operationen har visat att jag har ett bråck på tarmen efter att dom lyft i den under operationen något som tydligen drabbar cirka 10% av alla som genomgår bukoperationer och då är jag givetvis en av dom… Så min läkare har bett mig söka vård om jag får buksmärtor för det kan vara problem med det och då är det operation som gäller.

Akuten på SÖS är klart mer hektisk än här hemma och att komma från ett annat landsting var heller inte optimalt, fick vänta fyra timmar på en läkare som inleder med att det är konstigt att min journal är tom… Hen gör ett ultraljud och konstaterar att gallgången är utvidgad, har dessutom lever och bukspottskörtelvärden som tyder på bukspottskörtelinflammation. Blir inbokad på röntgen och uppkörd till vårdavdelning vid midnatt, somnar och blir väckt en kvart senare, det blev en öppning på röntgen så vi kör nu istället för i morgon.

1000 fredag förmiddag får jag träffa en ny läkare som fått röntgensvaret, hen säger att dom har svårt att tolka bilderna eftersom dom inte har mina tidigare bilder… ”Är det okej om vi beställer transport till Ryhov?”

Visst, jag vill ju få så bra hjälp som möjligt. När jag svarade ja på frågan så avbryter sjuksköterskan förberedelserna för blodprov och säger till läkaren att då får dom väl ta proverna i Jönköping istället… Bäst att inte belasta budgeten….

1500 kommer en ambulans från Jönköping och vi åker söderut, får då veta att Jönköping velat hämta mig lördag istället för att undvika övertiden för de två i ambulansen som skulle sluta klockan 17…

Fredagsmyset blir socker rätt i blodet, levt  på dropp sen midnatt och får fortsätta med det tills det är dags att träffa läkaren i Jönköping på lördag förmiddag, skönt att få prata med en som faktiskt vet något om mig och som jag träffat förut. Får börja dricka och besked om att inget händer förrän efter ny röntgen på måndag så nu sitter jag här lätt uttråkad istället för att köra Velothon Stockholm, smärtan är borta och det ömmar bara lite när jag klämmer på magen.

Dagens positiva, sjuksköterskan vid morgonkollen, ”om jag minns rätt tränar du en del…” Jo… ”Bra, då är det inget konstigt med 40 i vilopuls ”  Så efter några dagar med vilopuls över 50 är den äntligen nere på normal nivå igen.


Mitt HB värde däremot sjunker som en sten har jag sett, så det får jag fråga om när jag träffar doktorn igen. Dagens notering är lägre än vad jag hade under cellgiftsbehandlingen och till och med lägre än fyra dagar efter operationen i höstas, då 113g/L idag tydligen 107g/L normalt för en man 134-170 och jag låg på mellan 145-150 innan jag började med cellgiftsbehandlingen förra året.


Dom får väl ordning på det också, lär ju behöva lite röda blodkroppar för syretransport nästa år.. Anmälde mig till en SUB4 grupp för halvvättern igår i tillägg till SUB8 gruppen för helvättern.

Ett svar på “Ryhov istället för Velothon Stockholm….”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *