#LEVFÖRFAN #2

I onsdags och fredags fick jag blod igen, lika smidigt som förra gången, kan inte direkt säga att det gör mig piggare men jag blir inte sämre av det i alla fall och förhoppningsvis bromsar det förfallet något för min kropp bryts definitivt ned men mer om det i sitt sammanhang snart….

Ramlade ju på natten för snart två veckor sedan, det gick bra inte ens ett blåmärke men skapade en olustkänsla så beställde ett trygghetslarm eller trygghetstelefon som det egentligen heter och kommunen kom i fredags och installerade det så nu behöver jag inte hålla hårt i mobilen längre utan fick ett extra armband i stället. Tryggt och skönt…

Trygghetstelefon
Trygghetstelefon
Larmknapp
Larmknapp

På tal om armband, Fernando gör lite #levförfan armband och jag  har några liggandes hemma så vill ni ha ett säg till när ni är här så byter vi swish till #levförfan mot ett armband…

Fredagskvällen bjöd på vad som nu blivit en tradition, lite hederlig AW den här gången opretentiöst med pizza från onlinepizza rätt smidigt när appen kan gå runt och alla kan bygga sin egen pizza 😉 I fredags besöktes den av allt från Andreas från tvärs över Barnarpsgatan till Marco från Öjersjö utanför Göteborg en lite bättre fredag helt enkelt 🙂

Inledde lördagen med att messa med Mats och när vi insåg att vi båda var på väg att käka sunkfrukostar bestämde vi att han skulle komma ner till mig och så körde vi delux frukost ihop istället ett klart bättre val… Jag kom på att jag var sugen på min alldeles egna julskinkemacka och snälle Mats ställde upp på att cykla stan runt för att få tag på en rimmad men inte tillagad skinka vilket är en bristvara innan första advent… Han lyckades i alla fall och jag fick in skinkan i ugnen. När jag efter några timmar skulle plocka ut den ur ugnen märkte jag av min kropps förfall på riktigt för första gången under helgen. Termometern  piper, jag knäböjer framför ugnsluckan och börjar ta ut skinkan och ska resa på mig… baaaam jag har gått ner lite för djupt och kommer inte upp från knäböjen, muskelstyrkan finns där inte helt enkelt så blir stående och gungar oroväckande, som tur är är det folk här och Eric ser vilken situation jag försatt mig i och kommer till undsättning, Tack  Eric!!!
Skinkan blir i alla fall grymt god och det har lassats ut skinkmackor både lördag och söndag så snart dags att göra en ny, då blir knäböjen grundare eller så ber jag om hjälp….

Skinka
Skinka

I går söndag så kom mamma och pappa på besök men precis innan de kom så fick jag syn på ett blogginlägg från Eric som rörde mig till tårar:
”Tala om det för mig medans jag lever” läs det om ni inte redan gjort det och tala sen om för någon vad den personen betyder för er gärna någon ni inte gjort det för på ett tag….
Fikade lite med mor och far och när jag sitter här i soffhörnet så får jag syn på att några av grannarna satt upp granar på balkongerna… Rätt spontan nu för tiden så säger, jag vill också ha en gran, kan ni åka och köpa åt mig men jag behöver fot och belysning också… Snälla som dom är så åker dom och fixar.. Älskar er kära mamma och pappa, den blev jättefin i hörnet på balkongen…

Balkonggran
Balkonggran

Med granen fixad var det dags att bege sig till Tändsticksområdet där Jens skulle bjuda på soppa och vilken soppa han gjort, jordärtskocka, svartrot och mängder med gotländsk tryffel!! Älskar dig Jens, lika mycket som vi båda älskar god mat!!!
Pia Strang hade dessutom vernissage för sina fantastiska ”dot art” målningar så passade på att kolla in den och mamma förälskade sig i Willie Nelson så när jag tar med mig Pias konst på arm och revben ner i graven  kommer hon att få hänga en tavla på väggen i stället, fint!

Mamma och skylt
Jens förbereder
Mums
Pia, du är fantastisk!
Mr Markulf och Janne

När vi parkerade på området så fick jag det tunga exempel två på att kroppen håller på att stänga  ner, jag kom inte ur bilen utan pappas hjälpande  hand, han fick helt enkelt hjälpa till att dra upp mig ur bilsätet.. Det är skrämmande,  för tre månader sedan skulle jag cyklat Velothon Stockholm, nu kan jag inte ta ut en skinka ur ugnen eller kliva ur en bil utan en hjälpande hand, tack pappa för att du alltid funnits där med en hjälpande hand och så även nu!
Älskar dig och Mamma!!
#LEVFÖRFAN

6 svar på “#LEVFÖRFAN #2”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *