God Jul!

Sitter här i lägenheten tidig julaftonsmorgon, lite tända ljus, granen på balkongen, julmusik i stereon och ett glas julmust. (Är en vuxen får en dricka must klockan sex på morgonen…)
Earlybird
och tänker att det  ändå är helt otroligt, ska få träffa lillasyster och grabbarna för grötfrukost och i morgon kommer dom tillsammans med mamma och pappa för ytterligare lite julfirande. Vem kunde trott det för några veckor sedan! Så tacksam för varje dag som är OK eller till och med bättre än OK!

Hade en dipp mentalt i måndags och tisdags, började dumpa vätska till buken igen i  förra veckan, gamla drän hålet sprack upp ”midjemåttet” växte från 91cm till 103cm på sex dagar. Satt vid spisen i måndagskväll och lagade mat och det klämde och sträckte så jag fick lite ont i vänster njure men det  släppte direkt när jag flyttade över till soffan en stund så behövde aldrig ta extra morfin. I tisdags kväll fick jag besök av lite cykelvänner som lyckats få tag på semla och vi fikade i lugnan ro och så börjar jag frysa trots 25 tända ljus och fyra personer i lägenheten så ner med värmekuddar i strumporna men det  hjälpte inte utan fick bädda ner mig under täcket och  ligga och skaka en  stund..

Semla i december!
Semla i december!

Vaknade dock upp i onsdags och då var det  som huvudet  accepterat att jag blivit lite sämre och så tar vi det härifrån. Lämnade nya blodprov på förmiddagen och trot eller ej mitt HB värde hade gått upp så istället för tre påsar blod blev jag erbjuden två påsar i torsdags, kalium nivån är dock fortfarande för låg så dosen av den äckliga drycken ökades till två gånger per dygn men ska tydligen hjälpa hjärtat så bara gilla läget och vara en duktig pojke.
Har ju vänner och bekanta med alla möjliga intressen och arbeten så när Jens messade fram på kvällen och frågade om han och S fick titta förbi och lämna lite mat och prata en stund efter jobbet spelade jag svårflörtad i cirka 30 sekunder innan ja sa JA tack!
Så onsdagens kvällsmat blev rostad broccolisoppa, vaktelägg med löjrom avslutad med äppeltartelette och vaniljglass, to die for!!!

To die for!!

I  torsdags var det  alltså dags för mer blod men samtidigt även ett nytt media framträdande, Sisu Radio (Sveriges Radio) gjorde en intervju med mig samtidigt som jag fick blod och mamma, kusin N och sjuksköterskan satt i vardagsrummet och fikade. (Därav  bakgrund sorlet)
SISU Radio 21/12

Syster har ju börjat med triathlon och fått en cykel men hon lär väl inte börja cykla MTB med CK Sportson Jönköping, däremot kommer hon  träna i ett par byxor från klubben, nästa års tävlingsdress är nämligen klar på pappret och när hon fick se den blev jag tvungen att kolla med klubben om hon kunde få cykla i ett par…

CK Sportson Jönköping
CK Sportson Jönköping

På tal om #levförfan, insamlingen är uppe i cirka 240000kr, igår var det ett sim event i Kungälv som samlade in pengar, det har pratats om det på julfest i Göteborg av människor jag inte har någon anknytning till och jag hoppas verkligen att jag inte missat någon av er som beställt armband av mig.
Jag  kommer få sluta skicka ut dom, blir för krångligt för mig att administrera och få till posten etcetera och just nu är dom dessutom tyvärr slut… Men… På onsdag kväll kommer Team Rynkeby Godmorgon att kraftsamla som bara dom kan och köra ett ”pärlevent” där de kommer göra nya armband och avlasta Fernando och Mattias som hittills varit de två som gjort armband. Kontakta dom via deras facebook om ni är intresserade av  att stödja Barncancerfonden via #levförfan https://www.facebook.com/trgmjonkoping/

Det får bli min lilla jul uppdatering av läget, jag mår helt OK, strax julfrukost och ikväll julmat med goda vänner, däremellan tupplurar och glöm inte att kolla in SVT Play eller kanal 2 klockan 1055 då julefriden förkunnas från Åbo https://www.svtplay.se/abo-julfred
#Kärlektilleralla
#LEVFÖRFAN
#GODJUL

9 svar på “God Jul!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *