Droppen som fick bägaren att rinna över.

Vaken redan 0430 skulle kunna vara något dåligt men idag är det en bra grej, somnade före 23 igår och har inte varit vaken en sekund efter det, längesen jag sov över fem timmar i sträck utan att vakna till en timme eller två…

I fredags skrev jag ju att jag fått svårare att äta och nu verkar det som att droppen som fick bägaren att rinna över har fallit och det har varit lite jobbigt. Senast jag åt var 0700 i lördags (30/12 2017) fick då så ont så jag var tvungen att trycka fram extra doser på morfinpumpen så nu är jag i ett läge där jag antingen äter två matskedar och får låta bli vätska ett par timmar eller så skippar jag mat och kan dricka små klunkar vätska så snart jag är törstig. Valet är enkelt.

Det här gjorde mig lite nedstämd fram till eftermiddagen på nyårsafton men sen var det som att hjärnan accepterade mitt nya läge och vi tar det därifrån lilla hjärnan och jag…. Har dock ökat på besöksfrekvensen från hemsjukvården ❤️ så nu kommer dom till mig tre gånger per dygn vare sig jag behöver eller inte bara för att kolla till mig och se att allt är ”okej”.

Nyårsafton då jo den avlöpte fint, blev trots allt en bra dag, en lagom ström av er mina vänner som stannade till och önskade gott slut och tittade till mig påväg till festligheter och jag fick erbjudanden om att ni skulle strunta i festligheter och stanna här så jag inte behövde vara själv denna festkväll… Jag avböjde dock dom erbjudandena, kollade Grevinnan och Betjänten på play runt 2030 och somnade ifrån det…. Vaknade två minuter i midnatt… Behövde sömn mer än sällskap just då kan en lugnt säga.

Gårdagen gick i lugnets tecken även på Barnarpsgatan 123, fick tyvärr tacka nej till en del av er som ville komma förbi och hälsa på men fick göra lite prioritering för trötthet och möjlighet att fokusera på ”många” samtidigt tar ut sin rätt men ack vad glad jag är att ni frågar och vill komma hit, det blir viktigare och viktigare känner jag och det har säkert med den där droppen att göra…

Idag kommer hemsjukvården ha med sig en arbetsterapeut på första besöket, planen vi gjorde igår är att jag ska få byta ut min säng mot en ”vårdsäng” så att jag lättare ska ta mig i och ur sängen (höj och sänkbar på alla håll) och dessutom kunna byta ställning, den starka kroppen är inte så stark längre. En rullator för lite stabilare färd till kylskåpet och toaletten…. Och om det finns något till toaletten för att inte hamna så lågt på den är också i planen… Så skönt att det finns hjälpmedel så jag får fortsätta vara hemma och har trots allt inte behövt höja grunddosen morfin eller börja med lugnande medicin.

Kära vänner, älskar er, och ni är underbara i ert stöd ❤️💕 Har alltid behövt er, men nu mer än någonsin, så fortsätt på precis samma sätt som ni gjort de här snart tio veckor jag fått vård hemma, det är ni som hjälper mig hålla huvudet på plats så det vad jag vet inte är knäppare än förr 😂

#levförfan #kärlektillalla #fuckcancer

Kram

(rando)Janne

10 svar på “Droppen som fick bägaren att rinna över.”

  1. STARKT av dig -att dela med av din klarsynthet ,och i motvind trampar vidare !!! ➡️ STORT av dig – att trots allt -påvisa TACKSAMHET !!! Hälsningar från Gustavsson’s Mölltorp inkl.Anders . 🌹🌷🌹

    1. Hej 😊 Och tack för dom orden ❤️ Hjälper mig att skriva så skönt att få lite feedback att någon ”gillar” att läsa… Och ännu roligare att höra från någon ”hemifrån”
      Kram
      Janne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *